Beweegschool Albasserdam:

Integraal Kindcentrum De Twijn wordt anders!

Als één van de eerste scholen in Nederland wordt Integraal Kindcentrum De Twijn in Alblasserdam een echte Beweegschool. De inrichting van de school sluit daarmee aan bij de visie van de school dat als kinderen meer in beweging komen ze ook betere motorische en cognitieve vaardigheden ontwikkelen. 

De inrichting van het gebouw daagt de kinderen uit in beweging te komen. Zo is er een klim- en klauterwand naast de trap naar de verdieping. Rondom de tribunetrap is een kleine renbaan gemarkeerd op de grond. De panelenwand van het speellokaal kan open blijven om zo ook het gebied rondom het speellokaal te betrekken bij de beweegactiviteiten.

Op diverse plekken in de school worden beweegtoestellen geplaatst waarin de kinderen eigen skills kunnen ontwikkelen. In de vide van de school komt een strak netwerk waarboven de kinderen zonder valgevaar in ringen, touwen en touwladders kunnen klimmen of langs de wand kunnen boulderen.

De start van de bouw is februari 2020 en de oplevering vindt plaats begin 2021. Beweegschool de Twijn is een ontwerp van Topos - Architectuur en Bouwen in samenwerking met InFit Beweegconcepten.

De inrichting daagt kinderen uit in beweging te komen

De visie op de inrichting van het gebouw sluit aan op de visie van de school dat kinderen zich door meer bewegen beter motorisch en cognitief ontwikkelen.

De Twijn 01_2019-06-03
De Twijn 02_2019-06-03
Beweegschool De Twijn1
Beweegschool De Twijn2

InFit Beweegconcepten

Middelburgseweg 1a

2741 LB Waddinxveen

info@infitbv.nl

085 0188587

  • Facebook Social Icon
  • LinkedIn Social Icon