Sporthal de Sniep, Waddinxveen

De gemeente Waddinxveen vervangt sporthal de Dreef door een nieuwe sporthal, op het terrein van voetbalvereniging ASW. Topos Architectuur en Bouwen verwierf de opdracht om een hal te ontwerpen die aansluit bij de omgeving en InFit zorgde voor het inrichtingsplan en de integratie van de inrichting op de bouw. De hal moet niet alleen geschikt zijn voor de reguliere binnensporten waaronder zaalvoetbal, zaalhockey, handbal en turnen, maar ook voor het bewegingsonderwijs van de Theo Thijssenschool (primair onderwijs) en het Coenecoop College (voortgezet onderwijs). 

In het inrichtingsplan zijn, naast bekende toestellen als doelen, netten, ringenstellen, klimtouwen, etc., twee zeer bijzondere structuren opgenomen. Allereerst een grote multifunctionele structuur die is gemaakt van sloophout in het middendeel van de hal. Deze structuur kan tijdens het bewegingsonderwijs worden gebruikt als klim-klautersituatie of om op te zitten tijdens instructie. Ook is de structuur inzetbaar voor toeschouwers bij sportwedstrijden. Omdat de structuur hol is, kan deze vanuit de gang dienen als extra berging voor bijvoorbeeld ballenkarren of sponsorborden.
Ook is in het plan een avonturenwand opgenomen op één van de kopwanden. 

Bewegen in de toeschouwersruimte

Bewegen kan overal, zeker een een sporthal. Daarom hebben wij de toeschouwersruimte van De Sniep zo ontworpen dat die uitdaagt om op te bewegen.

sc14
tribune van sloophout
sc12
sc02
2005_doorsnede_2020-12-14
sc05